JAGA KESIHATAN JANTUNG ANDA DENGAN COQHEALTH PLUS SHAKLEE

23:59 0 Comments A+ a-



Jantung anda mengepam hampir 2000 gelen darah ke seluruh bahagian tubuh anda setiap hari. Sebagai otot yang bekerja keras di dalam tubuh anda dan pusat kawalan utama sistem peredaran darah, jantung anda memerlukan jumlah tenaga yang besar untuk berfungsi dengan cekap. Tenaga tersebut diperoleh dengan bantuan nutrien yang dipanggil koenzim Q10 (CoQ10) yang juga berperanan membantu kesihatan salur darah.

OSTEMATRIX : SUMBER KALSIUM TERBAIK UNTUK KESIHATAN TULANG ANDA !

23:02 0 Comments A+ a-

Anda kerap mengalami masalah berikut ?

Sakit Pinggang

Lenguh Badan

Kebas Kaki


Salah satu penyebabnya adalah anda KEKURANGAN KALSIUM!

KEISTIMEWAAN BAWANG PUTIH DALAM GARLIC COMPLEX SHAKLEE

22:27 0 Comments A+ a-



Garlic Complex Shaklee diperbuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA di waktu musim panas.

Ia dihasilkan eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual di pasaran mengandungi Allicin aktif). Dwi teknologi digunakan untuk

MENGAPA CAROTOMAX ? JOM TENGOK APA MANFAAT CAROTOMAX SHAKLEE

21:58 0 Comments A+ a-



Bila sebut jer Carotomax Shaklee, kita dah tau memang sangat bagus untuk kesihatan mata kita. Tapi tahukah anda, banyak lagi manfaat Carotomax Shaklee untuk kita amalkan. Jom kita tengok satu-persatu.

VIVIX BANTU MENJAGA TELOMERES AGAR TUBUH LEBIH SIHAT ELAK PENYAKIT BERBAHAYA

15:35 0 Comments A+ a-



Pernah dengar perkataan TELOMERES ?

Orang belajar medic selalu dengar kot. Telomeres ni adalah unit kecil DNA yang terletak di kedua-

CARA MENJAGA KESIHATAN SI COMEL AGAR MEMBESAR DENGAN SIHAT & CERGAS

12:19 0 Comments A+ a-


Ini la model gedik saya 😍😍😍

Over plak bila ibunya suruh tayang vitamin. Diorang ni susah sangat nak makan sayur. Terutama si abang tu. Buah pun tak makan kecuali buah pisang.

Jadi kena la ibu bekalkan diorang ni dengan vitamin-vitamin supaya body kuat nak lawan penyakit kan. Dulu senang sangat nak kena asma (almaklum la genetik ibu...) sekarang

APA KATA ORANG RAMAI BERKENAAN NUTRIWHITE DEEP FOAMING CLEANSER ?

22:09 0 Comments A+ a-


NUTRIWHITE GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER NI MEMANG SANGAT BEST! BUKAN SAJA JIMAT, TAPI KESANNYA YANG SANGAT OHSEM. 


TAK PERCAYA? JOM KITA TENGOK REVIEW DARIPADA PENGGUNA SETIA NUTRIWHITE GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER NI. 




RASA TERTIPU DENGAN PENCUCI MUKA NI!

Kenapa? Ya lah, macam tak caya kulit muka yang bermasalah sebelum ni hilang. Dah macam2 pencuci muka cuba. Tapi yang ni paling rare. Paling best la. Muka berminyak sebelum ni, gelap dan berjerawat. Semua selesai dengan Gentle Deep Foaming Cleanser.  Masalah whitehead dan blackhead pon hilang. Tak perlu dah nak buang2 blackhead n whitehead tu. Licin je rasa muka tu. Pencuci ni bebas bahan kimia. Lagi la terjamin muka korang. Dah lah tahan lama plop tu. Boleh berjimat dan sangat berbaloi.

- Cik Norhidayah, Terengganu -




CLEANSER NUTRIWHITE TAK MENGERINGKAN KULIT!

Memang bila guna cleanser ni just nice kulit, tak rasa macam oily dan terlalu kering. Biasanya kalau kulit jenis minyak, cepat berpeluhkan? Tapi dengan nutriwhite ni sangat selesa muka. Sesuai tak dengan kulit kusam dan jeragat? Biasanya kulit kusam dan jeragat ni banyak sel kulit mati yang tak dapat keluar. Lama-lama akan membiak di bawah kulit. Jadi cleanser nutriwhite dengan buih- buih lembut akan membantu mengeluarkan sel kulit mati tersebut. Kulit kembali berseri. Cuci dan terus cuci muka lagi! Sangat best.. Jom cuci muka dengan cleanser white! Tak mahal.. kurang dari rm10 saja sebulan!

- Pn. Azie, Damansara -




JENUH NAK TUNGGU HABIS. JIMAT SANGAT!

Saya start guna pencuci muka nutriwhite ni bulan November 2015 masa nak konvo master. Sekarang, January 2017, saya masih guna tiub ke2, rasanya tiub pertama tu 10 bulan baru habis. Ada tak pencuci Muka korang yang tahan lama macam ni? Sampai jenuh tunggu bila la nak habis ni. Sangat jimat! 
Tapi apa yang paling penting, guna Pencuci Muka ni Bantu kawal Muka berminyak. Jerawat bawah dagu pun alhamdulillah hilang bila guna Pencuci Muka ni. Masa period dan stress barulah Jerawat "gedik" tu tumbuh

- Cik Aziyana, Sabah -





TEKSTUR PENCUCI MUKA LEMBUT SANGAT

Saya guna Gentle Deep Foaming Cleanser drpd NutriWhite. Best..sebab buih dia lembut. Tapi, nak kata buih pun tak sangat..tekstur pencuci muka ni lembut sangat bila disapu pada kulit. Picit sikit je atas tapak tangan pastu ratakan pada muka...usap2 pastu bilas.. Seriusly, bersih sngt kulit dan nampak makin cerah. Pencuci muka ni boleh tahan sehingga 9-12 bulan. Allah, jimatnya... Kalau buat kira-kira sikit, dalam RM10 je untuk sebulan. Mahal ke? 

- Pn. Zidni -


DAPATKAN SUPPLEMENT SHAKLEE DARI SAYA ðŸ˜Š


Shaklee Independent Distributor Suzaitini Muhammad ( 1071549) 


Call/Whatsapp/Sms : +6013-7796 796

Email : suzaitini@gmail.com

Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 

Saya akan konsult tentang cara penggunaan produk khas kepada para pelanggan-pelanggan saya. 😊


*****

Mahukan harga lebih jimat? Daftar saja sebagai ahli. Sekali untuk seumur hidup dan anda akan dapat jimat 15-20% untuk setiap vitamin. Anda juga berpeluang untuk jana pendapatan sampingan 4-6 angka sebulan!


Cik Aziyana, Sabah😂






MANFAAT VITAMIN B DALAM B-COMPLEX SHAKLEE YANG OHSEM!

21:05 0 Comments A+ a-



Para saintis telah mencipta asid folic secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (biovailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana asid folid yang semulajadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik. B-Complex Shaklee mengandungi

CARA ATASI MASALAH KULIT JERAWAT DAN BERMINYAK DENGAN SET JERAWAT SHAKLEE

18:02 0 Comments A+ a-

Stress kan kalau kulit muka berminyak sangat. Cuba pakai bedak tebal pun masih nampak kilatan minyaknya tu. Kadang-kadang malu juga bila berhadapan dengan rakan-rakan dan orang ramai. Nampak macam tak terurus jer. Kulit pun nampak kusam. Bila kulit jenis berminyak ni lagi la senang jerawat nak naik sebab kilang minyak terlampau aktif dan menyebabkan pori-pori tersumbat dan berjerawat.

Banyak faktor juga yang menyebabkan jerawat ni. Antaranya adalah hormon tidak stabil, toksin dalam badan, stress, pemakaian kosmetik dan macam-macam lagi.

SET DETOKS SHAKLEE BERASASKAN BAHAN-BAHAN SEMULAJADI TERBUKTI SEJAK LEBIH 2000 TAHUN DAHULU

08:40 0 Comments A+ a-

Apa itu TOKSIN ?


Secara bahasa mudahnya, toksin ialah bahan buangan beracun di dalam badan kita. Bahan buangan biasanya akan keluar melalui perkumuhan kan seperti kencing, buang air besar, dan perpeluhan. Jika bahan buangan ini tak keluar melalui perkumuhan, jadilah ia toksin yang membahayakan.

Toksin ni bahan buangan beracun didalam badan kita. Bahan buangan biasanya akan keluar melalui perkumuhan kan seperti kencing, buang air besar, dan perpeluhan. Jika bahan buangan ini tak keluar melalui perkumuhan, jadilah ia toksin yang membahayakan.

TANDA-TANDA TUBUH ANDA MENGANDUNGI TOKSIN. CEGAH SEBELUM TERLAMBAT !

07:29 0 Comments A+ a-

Anda mungkin nampak sihat dari luaran. Tapi berasa tidak cergas dan letih melakukan aktiviti harian. Mudah penat dan lesu. Bila itu terjadi, ketahuilah bahawa badan anda sedang mengumpul banyak toksin.

APAKAH TANDA-TANDA TUBUH BANYAK TOKSIN?

PASTIKAN KOSMETIK & SKINCARE ANDA BEBAS KIMIA. DAH TERLAMBAT NANTI MENYESAL TAK GUNA DAH.

00:00 0 Comments A+ a-



Tema hari ni adalah pasal produk kecantikan. So saja nak belanja gambar masa menjadi rebutan ramai sewaktu ketika dahulu... Hahaha...

Harap uolls jangan muntah la baca statement ku ini.. Kikiki..

DETOKS HATI DENGAN DTX COMPLEX SHAKLEE UNTUK MENINGKATKAN FUNGSI HATI DENGAN LEBIH SIHAT

14:10 0 Comments A+ a-



Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama di dalam Shaklee DTX COmplex, ekstrak biji benih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula

BUANG TOKSIN DENGAN HERB-LAX SHAKLEE

22:16 0 Comments A+ a-



Ramuan asas Herb-Lax terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Ia mengandungi 9 herba semulajadi : alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver's root. Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk untuk jangka masa panjang.

CARA MENGHILANGKAN JERAGAT DENGAN KRIM ANTIOKSIDAN PALING POWER : JERAGAT CERAH TANPA PENGELUPASAN KULIT!

16:57 0 Comments A+ a-

Belek muka makin banyak pula bintik-bintik hitam di muka. Lebih teruk bila bintik tu bercantum satu sama lain dan membentuk tompok yang semakin membesar. Stress betul tengok macam ni kan? Cuba tempek bedak tebal-tebal pun masih nampak tompok hitam tu. Muka dah macam tepung gomak dengan bedal tebal-tebal tu.

Selain faktor hormon dan sinar UV, bintik hitam jeragat juga boleh terjadi akibat penggunaan produk kosmetik yang mengandungi bahan kimia berbahaya dan tidak sesuai untuk kulit. Kita tidak sedar risiko ini sehinggalah bintik hitam jeragat terjadi kerana jeragat tidak terjadi serta merta.


MACAM MANA NAK HILANGKAN JERAGAT DI MUKA ?


Sebelum ini saya telah memperkenalkan beberapa produk yang sangat bagus untuk menghilangkan jeragat dan berfungsi dari dalam.

KENALI PUNCA JERAGAT DAN CARA MENGHILANGKAN JERAGAT DEGIL DENGAN CEPAT DAN BERKESAN. TANPA BAHAN KIMIA!

CARA CEPAT HILANGKAN JERAGAT DI MUKA DENGAN SET JERAGAT SHAKLEE. RAMAI SUDAH BERJAYA TERMASUK SAYA!

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU HILANGKAN JERAGAT TEBAL DI MUKA DENGAN CEPAT ?

CARA ATASI JERAGAT DARI DALAM KULIT DENGAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER



NUTRIWHITE SPOT WHITENING TREATMENT -  krim yang sangat tinggi antioksidan dan sangat berkesan untuk menghilangkan jeragat.

Krim ini sangat berkesan untuk menghilangkan jeragat dari luar. Ia sangat tinggi antioksidan yang penting untuk memulihkan kulit yang rosak dan bintik hitam jeragat. Ia merawat dan memperbaiki kesan – kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat.

Selain itu Nutriwhite Spot Whitening Treatment ini berfungsi untuk :
  • Memperlahan atau mengawal penghasilan melatonin penyebab pigmentasi
  • Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
  • Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
  • Cats Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus

Botol Spot Whitening Treatment direka dengan ciri-ciri khas bagi menjaga kualiti krimnya yang tinggi antioksidan.

TESTIMONI NUTRIWHITE SPOT WHITENING TREATMENT


Kesan Nutriwhite Spot Whitening Treatment dapat dilihat seawal 2 minggu dengan  kesan jeragat semakin pudar dan cara penggunaannya juga mudah. Selain dari mengambil supplement untuk rawatan dari dalam.





Adakah Produk Kecantikan Ini Selamat ?


Nutriwhite Spot Whitening Treatment  ini dijamin 100% selamat.
Semua produk dibuat daripada sumber asli semulajadi. Setiap ramuan pula akan diuji lebih daripada 350 kali untuk pastikan ia bebas dari pencemaran. Selamat dan hilangkan jeragat dengan berkesan.


Shaklee Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan!



DAPATKAN SUPPLEMENT SHAKLEE DARI SAYA ðŸ˜Š


Shaklee Independent Distributor Suzaitini Muhammad ( 1071549) 


Call/Whatsapp/Sms : +6013-7796 796

Email : suzaitini@gmail.com

Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 

Saya akan konsult tentang cara penggunaan produk khas kepada para pelanggan-pelanggan saya. 😊


*****

Mahukan harga lebih jimat? Daftar saja sebagai ahli. Sekali untuk seumur hidup dan anda akan dapat jimat 15-20% untuk setiap vitamin. Anda juga berpeluang untuk jana pendapatan sampingan 4-6 angka sebulan!



Anda sedang mencari :

Cara hilangkan jeragat
Cara hilangkan jeragat dengan berkesan
Cara hilangkan jeragat di muka
Cara pudarkan jeragat dengan cepat
Cara pudarkan jeragat dengan selamat
Atasi masalah jeragat dengan cepat
Atasi masalah jeragat dengan berkesan
Atasi masalah jeragat secara semulajadi
Produk hilangkan jeragat

HILANGKAN JERAGAT DENGAN SET JERAGAT ASAS : HARGA JIMAT KESAN HEBAT!

14:53 0 Comments A+ a-

Sedar tak sedar ramai dari kalangan kita mengalami masalah jeragat terutama pada bahagian kulit muka. Kebanyakan kita tidak mengendahkan masalah jeragat pada peringkat awal, namun semakin hari bintik jeragat boleh merebak menjadi semakin banyak dan tebal. Ditambah pula suasana di Malaysia yang panas, kita terdedah dengan ancaman sinar UV selain dari faktor ketidakstabilan hormon dan gaya hidup. Sehinggalah bintik jeragat semakin banyak dan kita berasa terdesak untuk hilangkan jeragat tersebut!

Set jeragat asas

VIVIX : SUMBER ANTIOKSIDAN TERBAIK UNTUK MENCEGAH KANSER DAN PENUAAN SECARA SIHAT

11:19 0 Comments A+ a-


APA YANG MEMBUATKAN VIVIX SANGAT EKSKLUSIF?

Vivix ni adalah produk paling eksklusif dan premium di kalangan produk-produk Shaklee yang lain. Kenapa yer?

Selain telah dipatenkan , antara sebabnya adalah cara penghasilan dan bahan-bahan yang terkandung dalam penghasilan vivix itu sendiri.

Untuk mengenal apa sebenarnya Vivix dan kelebihan yang terkandung dalam khasiat Vivix, jom klik video yang Tinie buat khas untuk anda ni. Klik tau 😊






Jom tengok apa yang ada dalam VIVIX :

💖 Anggur Muscadine
💖 Polygonum Cuspidatum
💖 Lobak Ungu
💖 European Elderberry

4 bahan aktif ni sangat tinggi dengan kandungan RESVERATROL terutamanya si Anggur Muscadine tu.

Apa benda pulak RESVERATROL ni?


RESVERATROL adalah sejenis polyphenol yang dikenali sebagai phytoalexin iaitu sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan terhadap penyakit.

Antara tumbuhan yang paling banyak menghasilkan RESVERATROL adalah anggur, rasberi dan kacang.



Anggur muscadine merupakan anggur yang mengandungi paling tinggi RESVERATROL.


Apa khasiat RESVERATROL ni?


Berdasarkan kajian yang dilakukan oleh Douglas Mental Health University Institute, McGill University, RESVERATROL mampu melindungi kulit dan melambatkan kesan penuaan kulit serta kesan penuaan lain pada kulit.

Menurut American Cancer Institute, RESVERATROL adalah antioksidan yang sangat berkuasa. Ia mengurangkan pengaktifan NF kappa B, yakni sejenis protin yang dikaitkan dengan pembentukan kanser dalam tubuh.

Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical College, RESVERATROL menjadikan proses proliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif.

Menurut American Cancer Institute, meminum sumber RESVERATROL setiap hari menurunkan risiko kanser prostat. Malah meminumnya sekali seminggu boleh menurunkan risiko kanser prostat sebanyak 60%.

Menurut Department of Patholody, Northwestern University Feinberg School of Medicine membantutkan perkembangan CCR6-mediated migration pada sel yang rosak dalam kes diabetes.

Kesimpulannya, kita semua memerlukan produk atau makanan yang kaya dengan RESVERATROL memandangkan kita semua terdedah kepada pencemaran dan gaya pemakanan yang tidak sihat yang mana merupakan antara punca kita mendapat penyakit.



Cegah sekarang untuk masa depan yang lebih sihat.

VIVIX TELAH DIUJI DI DALAM MAKMAL & IANYA TERBUKTI 10X LEBIH HEBAT DARI RESVERATROL ITU SENDIRI.



TESTIMONI VIVIX UNTUK BERHENTI MEROKOK




Disclaimer: Produk yang terdapat di dalam blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mendiagnos dan mengubati penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan sebelum pengambilan produk. Kesan produk pada setiap individu adalah berbeza.

 


Disclaimer: Produk yang terdapat di dalam blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mendiagnos dan mengubati penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan sebelum pengambilan produk. Kesan produk pada setiap individu adalah berbeza.


TESTIMONI UNTUK MASALAH DARAH TINGGI DAN JANTUNG


Disclaimer: Produk yang terdapat di dalam blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mendiagnos dan mengubati penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan sebelum pengambilan produk. Kesan produk pada setiap individu adalah berbeza.



Disclaimer: Produk yang terdapat di dalam blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mendiagnos dan mengubati penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan sebelum pengambilan produk. Kesan produk pada setiap individu adalah berbeza.


TESTIMONI  MASALAH SLIP DISK




Disclaimer: Produk yang terdapat di dalam blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mendiagnos dan mengubati penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan sebelum pengambilan produk. Kesan produk pada setiap individu adalah berbeza.




Disclaimer: Produk yang terdapat di dalam blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mendiagnos dan mengubati penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan sebelum pengambilan produk. Kesan produk pada setiap individu adalah berbeza.


TESTIMONI UNTUK MASALAH GOUT



Disclaimer: Produk yang terdapat di dalam blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mendiagnos dan mengubati penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan sebelum pengambilan produk. Kesan produk pada setiap individu adalah berbeza.


Disclaimer: Produk yang terdapat di dalam blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mendiagnos dan mengubati penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan sebelum pengambilan produk. Kesan produk pada setiap individu adalah berbeza.


TESTIMONI UNTUK AWET MUDA



Disclaimer: Produk yang terdapat di dalam blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mendiagnos dan mengubati penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan sebelum pengambilan produk. Kesan produk pada setiap individu adalah berbeza.




Disclaimer: Produk yang terdapat di dalam blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mendiagnos dan mengubati penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan sebelum pengambilan produk. Kesan produk pada setiap individu adalah berbeza.


TESTIMONI UNTUK MASALAH DIABETIS


Disclaimer: Produk yang terdapat di dalam blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mendiagnos dan mengubati penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan sebelum pengambilan produk. Kesan produk pada setiap individu adalah berbeza.



Disclaimer: Produk yang terdapat di dalam blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mendiagnos dan mengubati penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan sebelum pengambilan produk. Kesan produk pada setiap individu adalah berbeza.


TESTIMONI UNTUK MASALAH BUAH PINGGANG



Disclaimer: Produk yang terdapat di dalam blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mendiagnos dan mengubati penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan sebelum pengambilan produk. Kesan produk pada setiap individu adalah berbeza.


Disclaimer: Produk yang terdapat di dalam blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mendiagnos dan mengubati penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan sebelum pengambilan produk. Kesan produk pada setiap individu adalah berbeza.


TESTIMONI UNTUK LUKA PEMBEDAHAN


Disclaimer: Produk yang terdapat di dalam blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mendiagnos dan mengubati penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan sebelum pengambilan produk. Kesan produk pada setiap individu adalah berbeza.


Disclaimer: Produk yang terdapat di dalam blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mendiagnos dan mengubati penyakit. Dapatkan nasihat dari pegawai perubatan sebelum pengambilan produk. Kesan produk pada setiap individu adalah berbeza.


Jom amalkan VIVIX yang kaya dengan RESVERATROL untuk kesihatan anda.

Jangan lepaskan promosi bulan ini :
Buy 2 @ 5% less / Buy 6 free 1


OFFER 1


Twin Pax VIVIX Less 5%

Harga untuk 2 botol = RM766
Anda akan dapat :

BONUS Tunai RM36
PERCUMA Keahlian RM68.90
PERCUMA Pos RM10.60

Harga sebotol hanya RM365.00!


OFFER 2

Beli 6 Percuma 1

Harga untuk 7 botol VIVIX = RM2,416.80
Anda akan dapat :

BONUS Tunai RM250.00
PERCUMA Keahlian RM68.90
PERCUMA Pos RM10.60

Harga sebotol hanya RM309.54



Produk eksklusif untuk kesihatan anda yang eksklusif.

DAPATKAN SUPPLEMENT SHAKLEE DARI SAYA 😊


Shaklee Independent Distributor Suzaitini Muhammad ( 1071549) 


Call/Whatsapp/Sms : +6013-7796 796

Email : suzaitini@gmail.com

Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 

Saya akan konsult tentang cara penggunaan produk khas kepada para pelanggan-pelanggan saya. 😊


*****

Mahukan harga lebih jimat? Daftar saja sebagai ahli. Sekali untuk seumur hidup dan anda akan dapat jimat 15-20% untuk setiap vitamin. Anda juga berpeluang untuk jana pendapatan sampingan 4-6 angka sebulan!


MASALAH OSTEOPOROSIS : TANDA-TANDA OSTEOPOROSIS DAN LANGKAH PENCEGAHAN SEBELUM TERLAMBAT

14:31 0 Comments A+ a-



Sebagai satu penyakit yang senyap, kebanyakan pesakit hanya menyedari menghidapi osteoporosis selepas berlaku keretakan iaitu apabila osteoporosis sudah memasuki peringkat teruk. Terdapat beberapa tanda yang boleh membantu mengenalpasti keadaan ini di peringkat yang lebih awal.

Tanda-tanda stress osteoporosis boleh dilihat pada tulang belakang yang menanggung berat badan kita. Retakan-retakan awal dan berulang pada tulang belakang akan menyebabkan sakit belakang yang makin kerap. Lama kelamaan tulang belakang yang makin kemik akan menyebabkan ketinggian pesakit berkurang dan juga semakin bongkok. Pemeriksaan dan intervensi awal di peringkat ini masih boleh mengelakkan 'kepatahan' yang teruk dari berlaku.



Ketumpatan tulang adalah parameter penting yang digunakan untuk mengukur dan mendiagnosis tahap osteoporosis, meskipun ia tidak mengukur keadaan seni bina mikro tulang. Penilaian kepadatan tulang juga memberikan kaedah objektif untuk menilai tahap dan keberkesanan rawatan. X-ray bukan lah pemeriksaan tepat untuk osteoporosis. Kesan osteoporosis hanya dapat dilihat dalam x-ray sekiranya kehilangan kepadatan tulang menjangkau 30%.

Langkah-Langkah Pencegahan Osteoporosis


1. Makanan Tambahan

Rakyat Malaysia disarankan mengambil kalsium antara 300-400mg setiap hari. Bagi wanita menopaus dan lelaki berusia 65 tahun ke atas adalah 1300mg setiap hari. Sementara itu, kanak-kanak dan remaja perlu ambil kalsium berterusan bagi mengurangkan risiko osteoporosis di kemudian hari. Pada masa yang sama, pastikan tubuh anda mendapat Vitamin D yang cukup.

2. Diet Seimbang



Diet seimbang adalah penting untuk mengekalkan nutrien yang mencukupi diperlukan untuk kesihatan rangka. BErat badan terlalu rendah dan diet secara melampau lazimnya dikaitkan dengan status mineral tulang yang rendah dan berisiko rapuh / patah. Justeru, penyelengaan indeks jisim badan yang tidak kurang daripada 19kg/m2 adalah disyorkan bagi mencegah osteoporosis. Indeks jisim badan dikira berdasarkan formula berikut :

Indeks Jisim Badan = (beratdalam kg)
                               -----------------------------
                               (tinggi dalam meter)²

3. Senaman 



Aktiviti fizikal dalam semua peringkat umur membantu memaksimumkan jisim tulang. Selain membantu mengekalkan kekuatan dan keseimbangan otot, ia juga mengurangkan risiko osteoporosis berkaitan dengan umur. Kaedah pencegahan lain termasuk menghentikan tabiat merokok dan pengambilan alkohol.

4. Ubat-ubatan

Setiap pengambilan ubat-ubatan perlu mengikut preskripsi dan pemantauan doktor. Terapi penggantian hormon selepas menopaus bukan sahaja untuk mencegah osteoporosis tetapi juga mengekalkan faedah lain yang terdapat dalam estrogen.


Bagaimana Pengambilan Supplement Dapat Membantu Pesakit Osteoporosis  Menjaga Kesihatan Tulang ?



Ostematrix



Ostematrix adalah supplement Shaklee yang bertindak untuk mengekalkan tulang yang sihat dan kuat. Setiap hidangan Ostematrix mengandungi 1000 mg Kalsium berasaskan semulajadi yang mudah diserap dan disertai dengan 400mg Magnesium bagi mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya. Ostematrix turut diperkaya dengan 400 IU Vitamin D yang merangsang penyerapan kalsium dan mineral-mineral lain seperti Boron, Mangan, Tembaga dan Zinc bagi membantu metabolisme tulang dan mengaktifkan enzim yang membantu dalam kepadatan tulang. Ternyata Ostematrix Shaklee lebih dari sekadar Kalsium biasa!


ESP



ESP merupakan sumber protein terbaik yang dihasilkan tanpa perasa tiruan, pewarna dan pengawet. Protein amat penting diperlukan bagi membina semula tulang yang patah atau retak. Protein juga diperlukan bagi pertumbuhan sel-sel baru yang tercedera atau mungkin sudah mati.



JOM JAGA KESIHATAN TULANG KITA SEBELUM TERLAMBAT ðŸ˜


DAPATKAN SUPPLEMENT SHAKLEE DARI SAYA 😊


Shaklee Independent Distributor Suzaitini Muhammad ( 1071549) 


Call/Whatsapp/Sms : +6013-7796 796

Email : suzaitini@gmail.com

Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 

Saya akan konsult tentang cara penggunaan produk khas kepada para pelanggan-pelanggan saya. 😊


*****

Mahukan harga lebih jimat? Daftar saja sebagai ahli. Sekali untuk seumur hidup dan anda akan dapat jimat 15-20% untuk setiap vitamin. Anda juga berpeluang untuk jana pendapatan sampingan 4-6 angka sebulan!

KENAPA WANITA LEBIH RAMAI OSTEOPOROSIS : LANGKAH PENCEGAHAN OSTEOPOROSIS YANG PATUT ANDA TAHU

12:29 0 Comments A+ a-

Sekurang-kurangnya satu pertiga daripada wanita dan satu perlima daripada lelaki di usia atas 50 tahun mungkin mengalami osteoporosis atau penyakit yang berkaitan tulang rapuh / patah dalam hidup mereka.


Apa Osteoporosis ?


Osteoporosis bermaksud tulang poros. Ia adalah satu keadaan disebabkan kemerosotan seni bina mikro tulang itu sendiri. Ini bermakna, walaupun tulang mungkin tidak mengecil secara fizikal, tetapi rasuk dan tiang yang membuat seni bina tulang menjadi semakin nipis dan lemah sehingga akhirnya tulang osteoporosis ini lebih mudah patah atau rosak.

Pencegahan, pengesanan dan rawatan awal boleh membantu mencegah keretakan tulang. Keretakan tulang berkaitan dengan osteoporosis bukan sahaja memberi kesan amat buruk kepada gaya hidup, malahan ada keretakan yang terbukti secara statistik memendekkan jangka hayat seseorang.

Osteoporosis adalah penyakit sistamik, yang bermaksud keadaan ini melibatkan semua tulang di dalam badan walaupun sebahagiannya lebih cenderung reput dan mudah patah berbanding yang lain. Osteoporosis juga merupakan penyakit 'senyap' kerana selalunya hanya disedari apabila terdapat atau berlaku keretakan tulang pada seseorang itu.


Bahagian sendi yang biasa dan mudah patah adalah pergelangan tangan, tulang belakang dan tulang pinggul. Komplikasi ini menimbulkan masalah kesihatan terutama di kalangan warga tua. Keretakan pinggul terutamanya, telah dikaitkan bukan sahaja dengan 'morbiditi' malah mortaliti (risiko kematian) lebih tinggi.

Kunci untuk memahami osteoporosi adalah dengan memahami bagaimana zat kalsium 'dimetabolismekan' dan disimpan di dalam badan. Kalsium daripada makanan diserap dalam usus dan disimpan terutamanya dalam tulang. Proses penyerapan dan penyimpanan dibantu oleh Vitamin D. Vitamin D diperoleh daripada diet dan juga daripada kulit apabila terdedah kepada cahaya matahari yang mencukupi.


Bagaimana Osteoporosis Berlaku ?



Berdasarkan hasil kajian yang dijalankan pada 1997, insiden keretakan pinggul di Malaysia di kalangan individu melebihi 50 tahun adalah 90 bagi setiap 100,000 orang. Angka ini meningkat dengan ketara di kalangan kumpulan umur yang lebih tua.

Osteoporosis lebih kerap berlaku di kalangan wanita. Ini disebabkan oleh kehilangan jisim tulang yang semakin cepat dengan berkurangnya hormon estrogen selepas menopaus. Keadaan ini dikenali sebagai osteoporosis menopaus.

Walaubagaimanapun, keadaan ini bukanlah berlaku secara eksklusif di kalangan wanita sahaja, kerana lelaki juga boleh mengalaminya tetapi biasanya pada umur yang lebih tua. Osteoporosis senile (age related osteoporosis) berkait rapat dengan umur yang meningkat, memberi kesan yang serupa kepada lelaki dan wanita yang berumur.

Selain itu, osteoporosis boleh berlaku pada usia yang lebih muda disebabkan oleh penyakit lain, misalnya disebabkan penggunaan steroid, perubahan hormon disebabkan penyakit lain. Walau bagaimanapun, keadaan ini agak jarang berlaku.


Cara Mencegah dan Mengatasi Masalah Osteoporosis Dengan Supplement Shaklee



Ostematrix

Ostematrix mengekalkan kekuatan tulang, Magnesium, & boron membatu memastikan kalsium di dalam tulang




Collagen Powder

Bahagian-bahagian tulang banyak dibuat daripada kolagen


Sustained Release Vita C

Membantu menghasilkan kolagen (protin yang penting untuk menguatkan tulang dan tisu penghubung)


BComplex

B6, folic menyediakan lebih perlindungan untuk kesihatan tulang
















ESP

Membantu penyerapan kalsium & kekuatan tisu penghubung


JOM JAGA KESIHATAN TULANG KITA SEBELUM TERLAMBAT ðŸ˜



DAPATKAN SUPPLEMENT SHAKLEE DARI SAYA 😊


Shaklee Independent Distributor Suzaitini Muhammad ( 1071549) 


Call/Whatsapp/Sms : +6013-7796 796

Email : suzaitini@gmail.com

Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia 

Saya akan konsult tentang cara penggunaan produk khas kepada para pelanggan-pelanggan saya. 😊


*****

Mahukan harga lebih jimat? Daftar saja sebagai ahli. Sekali untuk seumur hidup dan anda akan dapat jimat 15-20% untuk setiap vitamin. Anda juga berpeluang untuk jana pendapatan sampingan 4-6 angka sebulan!