Cara Turunkan Tekanan Darah Tinggi Dengan Selamat Dan Berkesan Tanpa Ubat

09:14 0 Comments A+ a-

Adakah anda sering berasa sakit kepala, hidung berdarah, muntah dan kebas-kebas? Awas! Anda mungkin mempunyai masalah darah tinggi.

Tahukah anda, tekanan darah tinggi adalah faktor yang boleh menyumbang kepada penyakit yang lebih serius seperti serangan sakit jantung, jantung lemah, angin ahmar, diabetis dan juga kegagalan buah pinggang. 

Awas! Masalah tekanan darah tinggi juga tergolong sebagai "pembunuh senyap!"

Tonton video ini sekarang sebelum tekanan darah tinggi anda semakin parah.


Tekanan darah yang tinggi sangat merbahaya, jika anda tidak perihatin dengan kesihatan anda. Mungkin anda nampak sihat,tetapi tekanan darah yang tinggi adalah penyakit dalaman yang sukar dikesan dengan mata kasar.

Komplikasi yang berlaku disebabkan tekanan darah tinggi akan menyebabkan kos rawatan semakin meningkat berserta kehilangan kemampuan untuk berkerja

Anda mungkin telah melakukan pelbagai cara untuk menurunkan tekanan darah tinggi anda. Tapi masih belum berjaya. 

Di sini saya ingin berkongsi dengan anda cara turunkan tekanan darah tinggi dengan selamat dan berkesan tanpa ubat.
Sesi konsultasi bersama seorang pelanggan

Kenalpasti Tekanan Darah Anda

Bagaimana untuk mengenal pasti jika anda mengalami masalah darah tinggi? Pemeriksaan ringkas boleh dilakukan dengan alat bacaan tekanan darah. 

Anda mengalami masalah tekanan darah tinggi jika tekanan darah melebihi 140/90 mmHg. Tekanan darah tersebut mestilah secara konsisten tinggi pada 2 ataupun lebih waktu yang berasingan.

Berikut adalah jadual bacaan tekanan yang boleh anda rujuk.


Tekanan darah adalah tekanan yang dikenakan terhadap pembuluh arteri semasa peredaran darah yang disebabkan oleh denyutan jantung. 

Darah tinggi atau Hipertensi (Inggeris = Hypertension) merujuk kepada tahap tekanan darah yang meningkat lebih tinggi dari tahap biasa secara kronik. 

Apakah Punca Penyebab Tekanan Darah Tinggi?

Penyebab tekanan darah tinggi boleh dibahagikan kepada dua iaitu Primer dan Sekunder. 

Tekanan darah primer adalah merangkumi 90-95% mereka yang mengalami tekanan darah bagi orang dewasa. 

Hanya dalam bilangan kecil sahaja iaitu 2-10% yang mengalami tekanan darah disebabkan penyebab skunder.

PRIMER - faktor risiko yang berasal daripada persekitaran mahupun keturunan. Jika seseorang itu mempunyai ahli keluarga yang mengalami masalah tekanan darah tinggi, maka dia pun mempunyai faktor risiko yang sama juga.

Beberapa faktor risiko yang akan meningkatkan kebarangkalian untuk menghadapi tekanan darah jenis ini adalah:
  • Ahli keluarga yang mempunyai masalah tekanan darah tinggi
  • Berlebihan berat badan
  • Mempunyai penyakit kencing manis
  • Pengambilan garam yang berlebihan
  • Tidak mengawal permakanan
  • Kurang bersenam
  • Tekanan perasaan / stress

SEKUNDER - disebabkan masalah lain yang berlaku di dalam badan seperti masalah pada buah pinggang, masalah hormon/endokrin, masalah pada saluran darah dan beberapa masalah yang lain
Pelanggan yang telah mendapatkan produk daripada saya

Bagaimana Cara Turunkan Darah Tinggi?

Tekanan darah meningkat kerana saluran darah menjadi sempit akibat dari timbunan lemak pada dinding-dinding (atherosclerosis). Sering dikaitkan dengan kolestrol tinggi dan ini berlaku perlahan-lahan dengan chronic inflammation. 

Bila saluran darah sempit, jantung perlu mengepam darah dengan kuat dan tekanan darah meningkat untuk menyampaikan bekalan oksigen dan makanan kepada tisu-tisu dalam organ-organ terpenting. 

Menurut Dr. Hamid Arshat, terdapat beberapa cara boleh dilakukan bagi mengawal dan menurunkan tekanan darah tinggi. Antaranya adalah seperti berikut :

1. Kawal Berat Badan

Kegemukan adalah salah satu penyebab tekanan darah tinggi. Kurangkan makanan bergula dan karbohidrat. Kurangkan makanan bergoreng, bersantan, kuih-kuih manis, coklat manis. Jauhkan air minuman soda. Kurangkan makan daging merah - lembu dan kambing. 

2. Lakukan Senaman

Lakukan senaman 30 minit setiap hari. Senaman meningkatkan aliran darah kepada tisu-tisu dan organ. Disamping menurunkan kolestrol dan gula dalam darah, senaman mencetuskan keluar endorphin dari otak menjadikan kita tenang dan ceria. 

3. Kawal Stress

Minda yang tenang dan emosi ceria dapat kawal tekanan darah. Dapatkan rehat dan tidur yang cukup.
Pengambilan supplement yang sesuai mampu menurunkan dan mengawal tekanan darah tinggi anda secara semulajadi

4. Vitamin Tambahan

Makanan-makanan yang mengandungi vitamin c, beta carotene, flavonoid, antioksidan boleh membantu mengawal tekanan darah dengan menyekat chronic inflammation dan bantu baikpulih sel-sel dan tisu-tisu. Amalkan juga fish oil yang kaya dengan omega 3 dan DHA yang anti inflammatory. 

Untuk mendapatkan vitamin tambahan untuk membantu anda menurunkan tekanan darah tinggi, saya mencadangkan beberapa jenis produk yang sangat sesuai dan berkesan. Produk-produk ini juga disahkan selamat dan semulajadi. Telah dikaji dan mendapat pengiktirafan di peringkat antarabangsa. 

Saya ada produk dan teknik berkesan untuk bantu anda. Dengan cara ini masalah tekanan darah tinggi anda dapat diselesaikan.

Disclaimer: Kesan produk berbeza mengikut individu. Produk tak bertujuan untuk merawat dan menyembuh. Namun begitu ramai yang mendapat kesan baik.
Ramai pengguna telah berjaya mengawal masalah tekanan darah tinggi mereka dengan produk ini. Jom kita lihat hasilnya.

Disclaimer: Kesan produk berbeza mengikut individu. Produk tak bertujuan untuk merawat dan menyembuh. Namun begitu ramai yang mendapat kesan baik.

Disclaimer: Kesan produk berbeza mengikut individu. Produk tak bertujuan untuk merawat dan menyembuh. Namun begitu ramai yang mendapat kesan baik.Berapa lama kesan yang boleh saya dapat daripada produk ini?


Kesan ke atas setiap individu adalah berbeza-beza. Apa yang penting adalah anda secara konsisten mengambil produk-produk tersebut dengan cara yang betul. Anda akan kagum dengan masalah kesihatan yang semakin berkurangan 👍

Ada apa-apa kesan sampingan tak?


Ada. Kesannya sampingannya adalah anda akan mula berasa tahap kesihatan anda bertambah baik dari semasa ke semasa. Monitor simptom darah tinggi anda yang semakin berkurang. Anda pasti tersenyum gembira 😃

Bagaimana cara pengambilan produk?


Konsultasi cara pengambilan secara esklusif dan berkesan akan saya berikan hanya kepada pelanggan-pelanggan saya sahaja. Rugi tau beli tanpa konsultasi berkesan dari saya. 

Anda dah cuba macam-macam produk tapi masih tiada perubahan. Mengapa?


Kebanyakan produk di pasaran tiada kajian saintifik oleh pakar dan saintis. Hanya bergantung kepada kajian jangka pendek. Produk tersebut tidak membantu menyelesaikan masalah anda dari peringkat akar umbi. Keputusannya masalah masih berulang-ulang tidak selesai.

Kenapa produk ini paling berkualiti untuk masalah anda?


Produk ini terbukti semulajadi, selamat dan berkesan! Produk ini dijamin keselamatan tanpa syarat. Pakar telah menjalankan lebih 350 ujian ke atas setiap ramuan untuk logam berat, racun serangga atau beratus-ratus bahan cemar berbahaya yang lain. Lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun untuk menjamin ketulenan dan keselamatan bagi setiap produk. Dijamin 100% selamat untuk digunakan.

Produk ini dijamin keberkesanan penuh. Berbanding produk syarikat lain, produk ini mempunyai bukti yang dapat dilihat di dalam lebih 100 kertas kerja saintifik. Lebih daripada US$250 juta dilabur dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan. 

Dalam 2007 Kajian Landmark yang dijalankan dengan usahasama penyelidik dari Sekolah Kesihatan Awam UC Berkeley yang menunjukkan bahawa orang-orang yang mengambil supplemen makanan shaklee mempunyai kesihatan dengan ketara lebih baik daripada mereka yang mengambil multivitamin tunggal atau tidak mengambil supplemen langsung. 

Bagaimana nak dapatkan produk best ni?

Dapatkan produk terbaik ini daripada saya sekarang

Jangan tunggu tekanan darah anda naik lagi. Dapatkan segera produk ini melalui saya & dapatkan konsultasi berkesan secara percuma! Ingat, tekanan darah yang dianggap remeh boleh membuat anda diserang strok. 

Anda boleh WhatsApp saya dengan menekan butang order di bawah.


Untuk pembelian terus menggunakan kad debit / kredit, anda boleh menekan butang di bawah. Jangan lupa, selepas membeli, hubungi saya yer. Saya akan berikan konsultasi pemakanan kepada anda dengan percuma.